Hlavní obsah

Lákadla největšího evropského fotoveletrhu

Novinky, Jakub Kynčl (Kolín nad Rýnem)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Veletrh Photokina přinesl v minulém týdnu mnoho novinek v oblasti fotoaparátů, tisku, příslušenství a obecně zpracování obrazových materiálů. V tomto článku bychom rádi ukázali několik produktů, které na největším evropském fotoveletrhu v německém Kolínu nad Rýnem mírně čněly svou zajímavostí nad ostatními.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Veletrh Photokina probíhal v německém Kolíně nad Rýnem

Článek
Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Mnohé nápady jistě oslovily i domácí kutily...

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Na své si přišli i astrofotografové. Tento kousek od společnosti Meade je připraven k použití za 30 minut a má ohnisko 2845mm. Cena? Zhruba 300 tisíc korun.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Společnost Timo předvedla několik zajímavých systému pro focení časosběrné fotografie. Zajímavě vypadá zejména motorizovaný slider poháněný z baterií, který eliminuje nutnost tahání kabelů s sebou na focení.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Popruhy na fotoaparáty Eddycam jsou neskutečně luxusní, příjemné a drahé... na větši fotoaparát stojí až 199 euro.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Kvalitní, ale předraženou výstavní skříň předvedl severský Hasselblad. Není se co divit, že se u jejich stánku zastavovali velmi často arabští obchodníci, pro které nějaká ta stotisícovka moc neznamená.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Německá firma Minox ukázala nové systémy fotopastí, které mohou využívat myslivci, ale třeba i bezpečnostní firmy. Překvapila i českou lokalizací.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Stativy od společnosti 3 Legged Thing si získaly velkou pozornost. Vyrobené z pevných materiálů, lehké, roztáhnutelné do výšky více než dva metry a z originálním britským designem. Ceny však začínají cca na sedmi tisících korunách.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Leica X-E je designově tím nejpovedenějším, co si můžete v oblasti kompaktů aktuálně pořídit. Jenže cena kolem 40 000 Kč vás pravděpodobně odradí.

Reklama

Výběr článků

Načítám