Hlavní obsah

Lenovo chystá vlastní chytré brýle

Čínský výrobce osobních počítačů Lenovo představil vlastní chytré brýle. Informoval o tom na konci minulého týdne internetový server BBC. Podle serveru PCWorld oznámí Lenovo další podrobnosti o novém přístroji v říjnu.

Foto: Profimedia.cz

Chytré brýle (Ilustrační foto)

Článek

Podle BBC se chce nový přístroj vyhnout problému se slabou kapacitou baterie, kterým trpí konkurenční řešení, pomocí samostatného napájecího zařízení v oblasti krku uživatele.

Chytré brýle se na první pohled výrazně neliší od klasických brýlí. Ve skutečnosti se však jedná o počítačové zařízení s malou obrazovkou velikosti známky a kamerou, která může nahrávat video, připojit se k e-mailu a vyhledávat informace na internetu přes mobilní připojení k telefonu uživatele.

Obdobu chytrých brýlí chystá také společnost Samsung. Sluchátko může na první pohled vypadat jako obyčejné hands-free. Na jeho konci je však umístěn výklopný heads-up displej, který promítá obraz uživateli přímo do oka.

Foto: archív výrobce

Prototyp chytrého sluchátka

Novinka by měla být přímou odpovědí na chytré brýle, na kterých v současné době pracuje hned několik konkurenčních výrobců. Je tedy více než pravděpodobné, že verze od Samsungu bude spolupracovat s chytrými telefony a počítačovými tablety tohoto výrobce.

Žádné bližší informace však nejsou k dispozici, uvedl server Softpedia. Jasná tak není konkrétní cena ani dostupnost produktu.

Reklama

Související témata:

Související články

Chytré sluchátko promítá obraz přímo do oka

Velké popularitě se v poslední době těší takzvaná nositelná elektronika, tedy nejrůznější fitness náramky či chytré hodinky. Právě ve jmenované kategorii se...

Výběr článků

Načítám