Hlavní obsah

Hackeři odcizili 250 tisíc přístupových hesel k Twitteru

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem možmá až čtvrt miliónu hesel k sociální síti Twitter společně s e-mailovými adresami uživatelů odcizili neznámí hackeři. V noci z pátku na sobotu o tom informovali sami zástupci sociální sítě.

Foto: twitter.com

Twitter

Článek

Aktuální bezpečnostní narušení je jedno z největších, které kdy Twitter vůbec postihlo. Útok na sociální síť, která má okolo 200 miliónů aktivních uživatelů, jen potvrdil, že rizika ztráty dat ze sociálních sítí jsou více než aktuální. Zástupci Twitteru uvedli, že již informovali všechny majitele postižených účtů, kterým raději zresetovali hesla, aby si mohli zadat nová.

Bezpečnostní experti však varují, že hackeři i tak disponují potenciálně cenným materiálem, protože mnoho lidí používá identická hesla pro větší množství internetových služeb a portálů, včetně internetového bankovnictví.

Úspěšný útok hackerů přišel krátce poté, co sociální síť počátkem minulého týdne informovala o nepodařených pokusech napadnout Twitter. Jeden z útoků prý zablokovali technici jen několik okamžiků poté, co byl identifikován.

"Útok nebyl prací amatérů a nevěříme, že šlo o samostatný případ. Útočníci museli být v tomto ohledu nesmírně vzdělaní a domníváme se, že jsou v ohrožení i další společnosti a organizace," informovali na svém blogu zástupci sociální sítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám