Hlavní obsah

Muž brutálně zavraždil mladý pár, který vyškrtl jeho dceru z přátel na Facebooku

Nevídaný případ dvojité vraždy řeší policie v americkém městě Nashville. Mladý pár si z přátel na sociální síti Facebook odstranil Jenelle Potterovou. To ale nemohl přenést přes srdce její otec, a tak se svým kumpánem pár popravil, citovala tamní policii agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Policie našla mladý pár s prostřelenou hlavou, oba navíc měli ještě proříznuté hrdlo.

Článek

"Tohle je nejhorší věc, jakou jsem kdy viděl," řekl šerif Mike Reece, který jako ochránce zákona pracuje už 27 let. "Měli jsme tu vrahy, ale nic takového. Tohle je jednoduše nesmyslné," dodal.

Billy Clay Payne a Billie Jean Hayworthová byli kvůli smazání Potterové z přátel na Facebooku zavražděni letos v lednu. Policie je našla s prostřelenou hlavou, oba navíc měli ještě proříznuté hrdlo. Z masakru vyvázlo živé jejich osmiměsíční dítě, které bylo v náručí mrtvé matky, když policie dorazila na místo činu.

Vrahy dopadla policie až v úterý. Šedesátiletý Marvin Enoch "Buddy" Potter a osmatřicetiletý Jamie Lynn Curd jsou obviněn z dvojité vraždy prvního stupně.

Násilí kvůli sociálním sítím

Tento případ není prvním, kdy se dění na sociální síti přelilo v podobě násilí do reálného života. V loňském roce byla v americkém státě Iowa zadržena a obviněna žena podezřelá z toho, že zapálila garáž člověka, který ji na Facebooku odebral z přátel.

V Texasu byl zase zatčen muž, který udeřil svou manželku do hlavy poté, co odmítla označit jako "líbí" jeho příspěvek na Facebooku, který napsal o výročí smrti jeho matky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám