Hlavní obsah

Nejzajímavější hry, které zvednou hráče z gauče

Novinky, mif, zgl

Vedle akčních trháků sází letos před Vánocemi výrobci videoher také na aktivní zábavu, díky které se lidé mohou stát součástí hry. Místo mačkání tlačítek ovládá člověk televizní konzoli reálnými pohyby. Nové tituly jsou určeny pro malé děti, sportovní fanoušky ale i pro časově vytížené jedince, kteří nemají čas chodit do fitness centra nebo na taneční kurzy.

Článek

Pohybové hry u televizoru nabízejí tři přední výrobci herních konzolí – Nintendo, Sony i Microsoft. Především pro cvičení nabízí první jmenovaná společnost ke konzoli Wii podložku nazývanou Wii Fit. S ní můžete u televize posilovat podle instrukcí virtuálního trenéra na obrazovce. Ve hrách pak dokáže simulovat snowboard, lyže či skateboard.

Bez podložky se hry ovládají pomocí pohybových ovladačů. Senzor, který má být podle výrobce umístěn nad televizí, snímá jejich výšku i vzdálenost, díky čemuž dokáže vaše pohyby přenést do hry.

Pomocí ovladačů Move, které pracují na podobném principu jako systém od Nintenda, je možné ovládat také konkurenční televizní konzoli PlayStation 3 od společnosti Sony. Společnost Sony také sází na zájem lidí o filmy. Její konzole je jako jediná vybavena blu-ray mechanikou, díky čemuž dokáže konzole v obývacím pokoji nahradit i přehrávač v ceně několika tisíc korun.

Výhodou je také snadné připojení k domácí počítačové síti prostřednictvím WiFi. Díky tomu dokáže PlayStation například přehrát hudbu uloženou v počítači nebo bezproblémově surfovat na webu v pohodlí obýváku.

Zcela odlišnou cestou než její dva konkurenti se rozhodla minulý rok jít společnost Microsoft. Místo speciálních ovladačů vyrobila pro svou televizní konzoli Xbox 360 bezdotykový senzor Kinect. Přístroj dokáže díky dvěma infračerveným čidlům a citlivému mikrofonu snímat pohyb člověka před televizí a přenést jej do hry.

Například v akční hře hráč máchne pěstí proti obrazovce, čidla přenesou úder do hry, ve které zasáhne virtuálního soupeře. V tanečním simulátoru pak stačí před obrazovkou jen tancovat, body získáte za originální kroky a kreace i správné zvládnutí rytmu.

Kinect Disneyland Adventures: pohádkové dobrodružství

Na oblíbené pohádkové motivy sází hra Kinect Disneyland Adventures, ve které hráči narazí na obávané Piráty z Karibiku, Alenku v Říši divů nebo Petra Pana. K ovládání hry je přitom využíván interaktivní systém Kinect od Microsoftu ve spojení s televizní konzolí Xbox 360. Jak již název napovídá, děj hry se odehrává přímo v Disneyho zábavním parku.

  • Cena: 840 Kč

EA Sports Active 2: povedený fitness program

Titul Sports Active 2 od společnosti Electronic Arts je určen výhradně pro lidi, kteří chtějí cvičit. Pořídit si jej můžete pro Nintendo Wii, Xbox 360 od Microsoftu i Sony Playstation 3. Hra se vás na začátku bude vyptávat na váš zdravotní stav či vaše cíle. Na výběr máte z přednastavených programů, či si vytváříte své vlastní sestavy specializované na určité partie.

Skvělé je, že jsou jednotlivá cvičení tematická, a je tedy jen na vás, zda máte chuť opravdu cvičit, protahovat se, či si jen užívat jogging po stezkách v přírodě. Součástí hry je speciální bezdrátový senzor na ruku, který snímá váš tep a tlak, ale také informace, jak se vám podařilo rozhýbat tělo či zda se příliš nepřepínáte. Doplňkovou nutností je i cvičící guma, která vám dává potřebný odpor při některých cvičeních.

  • Cena: 1000 Kč

Dance Central 2: taneční kurzy pro začátečníky i pokročilé

Taneční videohra Dance Central od společnosti Harmonix, která stojí i za hudebním bestsellerem Rock Band, je určena pro Kinect od Microsoftu. Hra nabízí několik úrovní náročnosti, díky nimž si na své přijdou jak začátečníci, tak pokročilí.

Základní režim provede hráče nejjednoduššími tanečními styly, ve kterých vysvětluje všechny kroky a přidává prémiové body za správně zvládnuté kreace. Vybrat si přitom můžete z různých hudebních žánrů, počínaje hip hopem a r konče. Fanoušci si například mohou zatančit na hity Rihanny, Justina Biebera či Lady Gaga.

  • Cena: 840 Kč

Ape Escape: Chytejte opice pohybovým ovladačem Move

Především pro děti od tří let je určena nová hra Ape Escape pro herní konzoli Sony PlaySation 3. Pohybovým ovladačem Move chytáte šimpanze, kteří z vesmíru přistáli v nemalém počtu na zem. K tomu vám dopomáhají nejrůznější nástroje jako síť, prak nebo třeba vysavač.

Poprvé byla hra Ape Escape vydána už v roce 1999, kdy se stala především v Japonsku velmi populární a sbírala v recenzích velká čísla. Určena byla výhradně herním konzolím PlayStation a ovládala se přes ovladač DulaShock, přičemž hráč skrze poměrně rozvinutý příběh chytal v trochu hranatém 3D prostředí chytré opice.

Nová verze hry Ape Escape Move se odklání od klasického herního ovladače a hráč nyní svou postavu ovládá díky oblíbenému pohybovému ovladači Move. Tím dostává hra zcela jinou dimenzi a hloubku. Nyní již nebudete při hraní strnule sedět, ale projít si hru znamená využít i vlastní sílu a zručnost. Grafika je poměrně velmi infantilní ve srovnání se současnou grafikou her na PlayStation 3.

  • Cena: 500 Kč

Tiger Woods PGA Tour 12: golfové turnaje s profesionály

Na golfové fanoušky cílí hra Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters. K dispozici je pro všechny tři herní konzole a dokonce se prodává i verze pro PC sestavy. Na PlayStation 3 je obraz v HD rozlišení, zvuk v Dolby Digital, podporuje bezdrátový headset a především je možné stejně jako v předchozí verzi hru ovládat pomocí pohybového ovladače PlayStation Move, čímž je dosaženo velmi věrohodného pocitu hraní. [celá zpráva]

Pro hráče je po on-line přihlášení se do hry připravena možnost vydat se na rychlou hru nebo jít za vysněným cílem a vyhrát The Masters, který se hraje už od roku 1934 a je v reálném životě honorován částkou 7 500 000 amerických dolarů, tedy asi 130 miliónů korun.

Po vybrání Road to The Masters je vám nabídnuta možnost začít hrát první utkání, prohlédnout si zajímavé reálné momenty turnaje od roku 1935 až po rok 2010, vybrat si po dobrých výsledcích vlastního sponzora, dokoupit si lepší vybavení v golfovém shopu nebo se postarat o svou kariéru.

  • Cena: 800 Kč

Zumba Fitness: cvičení a tanec v jednom

Zumba je kombinací latinskoamerické hudby s nenáročnými tanečními pohyby. Vyzkoušet ji můžete díky hře Zumba Fitness na konzolích Xbox 360 od Microsoftu, Sony PlayStation 3 i Nintendo Wii. Novinka vás naučí devět různých tanečních stylů: reggaeton, merengue, salsu, cumbiu, hip hop, mambo, rumbu, flamenco a calypso.

Foto: Novinky

Zumba Fitness

Zároveň přináší tři desítky cviků, při kterých se zapotíte, ale zároveň zapomenete, že cvičíte. Zumba Fitness je zajímavá hra, která kromě cvičení přináší i zábavu. V jednotlivých tanečních stylech dokonce můžete soupeřit se svými známými. Nechybějí ani tréninkové úrovně, možnost volby instruktora nebo herních prostor.

  • Cena: 1400 Kč

DanceStar Party: hvězdou tanečního večírku

Nečekejte ploužáky, už úvodní skladba v intru hry vám prozradí, že DanceStar Party je plná rychlých a vesměs moderních tanečních hitů, díky kterým můžete ukázat, co ve vás je. A věřte, že je na co se těšit. Úvodní menu je jednoduché - vyberete si v něm, jestli chcete rovnou tančit, nebo se teprve naučit tančit v taneční akademii. Následuje přehled 40 skladeb, z nichž si vyberete tu, která vám nejvíce přirostla k srdci.

Na seznamu najdete z aktuální populární hudby skladby jako: Rihanna – Rude Boy, Outkast – The Way You Move, Lady Gaga – Born This Way, Kool & the Gang – Get Down On It, Bodyrockers – I Like The Way You Move; zastoupena je i starší klasika, jako New Kids On The Block – You’ve Got The Right Stuff, Los Del Rio – Macarena, Iggy Pop – Lust For Life, Venga Boys – We like to Party, Elton John – I’m Still Standing nebo Diana Ross – Upside Down.

  • Cena: 600 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám