Hlavní obsah

On-line hry: PredY hraje v Kyjevě o 18 tisíc dolarů

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český progaming o sobě dal opět výrazně vědět, když díky Tomáši Pospíšilovi získal zastoupení na velmi důležité akci Intel Extreme Masters European Championship. PredY, jak zní hráčova přezdívka, v Kyjevě změří síly s evropskou elitou strategie StarCraft II.

Článek

Los základní skupiny hrál do karet, PredY své soupeře zná

Ve čtvrtek v dopoledních hodinách v Kyjevě odstartovalo evropské finále jedné z největších akcí roku - Intel Extreme Masters. Soutěž, v jejímž čele společně s pořadateli z ESL stojí také Intel, je pro tuzemského diváka zajímavá především z toho důvodu, že jedním z kvalifikovaných hráčů do StarCraft II turnaje je Tomáš Pospíšil, přezdívaný PredY. Ten se zde střetne s dalšími jedenácti špičkovými hráči, mezi nimiž nechybí domácí hvězdy Kas, White-Ra, Angličan DeMusliM či Němci Socke a GoOdy.

Právě posledně dva zmíněné borce společně s Italem ClouDem, Švédem SjoWem a Francouzem SarenSem los Čechovi přisoudil už do základní skupiny, která čítá šest hráčů a tři nejlepší z ní postoupí do play-off, kde první z nich bude přednasazený rovnou do semifinále. Sám PredY si soupeře pochvaloval, protože s německými protivníky a Švédem se utkal minulý týden, takže ho nečekala žádná neznámá.

Bohužel stejně jako tehdy i tentokrát Sockemu podlehl 2:0 na zápasy. Naštěstí si vzápětí spravil chuť na Italovi, kterého pomocí třech map přehrál, a získal tak své první body do tabulky. Zbylá tři utkání se odehrají v pátek od 11:00 hodin a nejdůležitější z nich budou hlavně ta se SjoWem a SarenSem, které by měl oba porazit, pokud chce zůstat do další fáze. Kdyby přemohl i GoOdyho, který si ovšem poradil i se skvěle hrajícím krajanem, mohl by ještě získat první místo ve skupině a výhodnou pozici v play-off.

Do toho si Ukrajina, která se pomalu stává Mekkou evropského progamingu, společně s organizátory a sponzory akce připravila štědré odměny. Ani po sérii známých Arbalet cupů totiž nezklamala a ve StarCraft II čeká prizemoney v celkové výši 300 tisíc amerických dolarů. Už 500 z nich dostane každý hráč pouze za účast a dohromady si lze přijít až na 7500 $ za první místo, v přepočtu tedy na více jak 130 tisíc korun českých.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám