Hlavní obsah

Ženy před partnery tají úspory, muži dluhy

Novinky, bab

Devět z deseti Čechů má před svým partnerem tajemství. Navzájem si tajíme především hesla na sociálních sítích či obsah svého telefonu. V oblasti financí pak ženy svým partnerům nepřiznají výši úspor či útraty za nákupy. Muži naopak před svou polovičkou skrývají své dluhy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Červnový průzkum Equa bank ukázal, že Češi jsou v partnerských vztazích velcí tajnůstkáři. Nejčastěji skrýváme svá tajemství z lásky, abychom partnerovi neublížili, což potvrdil každý třetí oslovený. Čtvrtina Čechů své tajemství skrývá z pohodlnosti, nepřijde jim totiž důležité o tom před partnerem mluvit. Pouze jeden člověk z deseti nemá před svým partnerem žádné tajnosti.

Nejčastěji si partneři odmítají navzájem svěřit hesla od sociálních sítí a obsah telefonu, jako jsou SMS zprávy, e-maily nebo kontakty. Kromě toho pak třetina Čechů tají i nevěru, v případě žen je to každá čtvrtá, u mužů pak každý třetí.

Muži navíc častěji než ženy tají atraktivní kolegyně v práci (23 procent). Více než pětina žen zase mlží o své skutečné váze.

Úspory tají Češi častěji než dluhy

Průzkum ukázal, že lidé svým partnerům spíše přiznají výši svých dluhů (tají je každý šestý oslovený) než naspořených peněz (nesvěří se každý čtvrtý).

A právě v oblasti financí se ukázaly i rozdíly mezi muži a ženami. Zatímco pětina žen tají shodně výši svých úspor či nákupy a jejich skutečnou cenu (oproti devíti, resp. osmi procentům mužů), pětina mužů naopak před partnerkami tají dluhy, ať již u bank nebo u jiných finančních institucí nebo u příbuzných, známých či u kamarádů (oproti 13 procentům žen).

Anketa

Tajíte před partnerem, kolik máte naspořeno nebo kolik dlužíte?
Ano, obojí
8,7 %
Jen úspory
52,2 %
Jen dluhy
8,7 %
Ne
30,4 %
Celkem hlasovalo 23 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám