Hlavní obsah

Všechny stavební spořitelny nyní zvýhodňují dětské smlouvy

Novinky, bab

Mnozí rodiče ve snaze usnadnit svým dětem rozjezd samostatného života jim každý měsíc ukládají stranou i nemalé finanční částky. Nejoblíbenějším spořicím produktem je pro ně stavební spoření. Všech pět stavebních spořitelen v současné době nabízí u dětských smluv zvýhodněné podmínky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Podle letošního průzkumu agentury SC pro Raiffeisen stavební spořitelnu (RSTS) chce drtivá většina rodičů (96 procent) své děti zajistit, aby se mohly v pravý čas osamostatnit a dostaly od nich nějakou tu korunu do začátku.

V průměru by tak svým dětem do pomyslného ranečku nejraději přibalili 310 tisíc korun. Průměrná částka, kterou rodiče každý měsíc odloží pro své dítě stranou, je 1200 korun.

Nejoblíbenějším spořicím produktem je v tomto směru stavební spoření. Dětem na ně ukládají peníze téměř tři pětiny rodičů. A právě na děti i mladé lidi, respektive jejich rodiče, cílí svými akcemi všech pět stavebních spořitelen.

Bez poplatku i vyšší úročení

Spořitelny motivují klienty jak nulovým nebo výrazně nižším poplatkem za uzavření smlouvy, tak vyšším úročením dětských smluv.

Poplatek za uzavření smlouvy si spořitelny standardně účtují ve výši jednoho procenta z nastavené cílové částky. Tři spořitelny při splnění daných podmínek poplatek odpouštějí.

Zdarma tak rodiče sjednají dětskou smlouvu u Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS), Modré pyramidy či Wüstenrotu. Za výrazně nižší poplatek ve výši 495 korun uzavřete svému dítěti on-line spoření u Stavební spořitelny České spořitelny (SSČS).

Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) sice poplatek neodpouští, na druhou stranu nabízí nejvyšší úročení smluv stavebního spoření - 1,5 procenta ročně.

Aktuální akce stavebních spořitelen u dětských smluv a smluv pro mladé klienty
ČMSSNovou smlouvu s cílovou částkou do 200 tisíc korun mohou rodiče dětem do 6 let (včetně) uzavřít zdarma. Smlouvy s vyšší cílovou částkou dostanou děti vždy se slevou dva tisíce korun.
Modrá pyramidaDětem do 10 let (včetně) odpouští poplatek za uzavření smlouvy, jejíž cílová částka nepřekročí 150 tisíc korun. Mladí od 11 do 21 let mají 50procentní slevu na uzavření smlouvy s cílovou částkou max. 150 tisíc korun.
RSTSRaiffeisen stavební spořitelna přišla se speciálním tarifem pro mladé do 25 let (včetně). Ten na dobu přinejmenším 6 let zajišťuje novým klientům úrokovou sazbu 1,5 % ročně, tj. v současné době nejvyšší míru úročení na trhu. Akce platí do 30. června 2018.
SSČSUmožňuje uzavření smlouvy na webu až do výše cílové částky 400 tisíc korun za jednotnou zvýhodněnou cenu 495 korun, a to i pro děti. Ty navíc dostávají za novou smlouvu dárky - noční LED lampičku (malé děti) či powerbanku (starší děti).
WüstenrotBez poplatku lze uzavřít smlouvu o stavebním spoření pro klienty do 23 let (včetně). Cílová částka může činit 150 tisíc nebo 300 tisíc korun.
Zdroj: Asociace českých stavebních spořitelen

Anketa

Kolik ukládáte dětem měsíčně na stavební spoření?
500 - 1000 korun
13,6 %
1000 - 1500 korun
3,9 %
1500 - 2000 korun
15,5 %
Dětem na stavební spoření nic nedávám
67 %
Celkem hlasovalo 976 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám