Hlavní obsah

Bankovní vody v ČR rozvíří příchod dvou nových bank

Novinky, pit
Praha

Dvě nové banky chystají v dohledné době vstup na tuzemský bankovní trh. On-line banka ZUNO by své služby měla nabízet od příštího týdne, Air Bank ze skupiny PPF nejmovitějšího Čecha Petra Kellnera plánuje otevřít první pobočku na přelomu září a října.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Interiér pobočky Air Bank

Článek

ZUNO ze skupiny Raiffeisen Bank International chce podle svých slov klientům přinést „uživatelsky přívětivé a jednoduché služby ovládané pouze přes internet, transparentní poplatky a top úrokové sazby“.

Cílovou skupinou ZUNO Bank se mají stát lidé, kteří chtějí využívat ke komunikaci s bankou primárně internet a nehodlají ztrácet čas návštěvami kamenných poboček. Banka nabídne běžné účty v několika měnách, spořicí účty a termínované vklady s možností ovládání přes internet.

Od loňska banka funguje na Slovensku, po Česku zamýšlí v budoucnu expandovat i do Maďarska a Polska.

 Netradiční design

Kellnerova Air Bank, která chce letos zprovoznit osm až dvanáct poboček a celkem pak asi čtyřicet, sází na nové uspořádání prostoru ve svých pobočkách, a to bez klasických přepážek, čekacích lístků nebo pokladny na hotovost.

Zpočátku chce nabízet zejména bankovní transakce a spořicí účty, následně pak i úvěry a hypotéky. Banka nepůjde cestou bezpoplatkovosti, nicméně podle svých slov by měla být rozhodně konkurenceschopná.

Reklama

Výběr článků

Načítám