Hlavní obsah

Finančníci rozesílali aprílové maily o důchodové reformě

Právo, Jindřich Ginter

Z "klopýtavě komunikované" vládní důchodové reformy, jak ji před časem označil sám ministr financí Miroslav Kalousek, si už dělají aprílové vtípky i finanční skupiny, které by na ní měly v budoucnu vydělávat miliardy korun. Například Allianz rozeslala novinářům aprílovou tiskovou informaci, že "přichází s penzijním připojištěním Mladý senior".

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

V současnosti je lidí nad šedesát let v ČR 22,3 procenta, ale v roce 2050 už by měl činit jejich podíl v Česku 38 procent. „V souvislosti s tímto trendem se Allianz pojišťovna rozhodla uvést na trh nový typ penzijního připojištění. Produkt nese název Young Senior a spočívá v tom, že celá dohodnutá částka až do pěti miliónů korun je klientovi v produktivním věku vyplacena předem, takže si ji může patřičně užít, a splácí se až z důchodu garantovaného státem.“

Klienti v zahraničí, například v USA a Singapuru, kde je již Young Senior s úspěchem nabízen, mu též přezdívají Penze naruby, píše dále v aprílovém žertíku Allianz.

Ošklivé počasí nesvědčí byznysu s připojištěním

Analytici Penzijního fondu České pojišťovny zase na apríla došli ke zjištění, že sychravé počasí je nejpříznivější pro sjednávání penzijního připojištění.

„Z porovnání dat největšího penzijního fondu a hydrometeorologických údajů vyplývá, že když je chladno a prší, lidé více přemýšlí nad možnostmi zabezpečení na stáří. Teplotní extrémy jsou ale naopak k racionálním úvahám o důchodech nepříznivé,“ píše k 1.dubnu Penzijní fond České pojišťovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám