Hlavní obsah

San Francisco jako první v USA zakazuje elektronické cigarety

San Francisco jako první velkoměsto ve Spojených státech zakázalo prodej elektronických cigaret. Zákaz jednomyslně odhlasovala městská rada.

Foto: Samantha Maldonado, ČTK/AP

V San Francisku sídlí výrobce e-cigaret Juul

Článek

Podporovatelé zákazu si od tohoto kroku slibují, že omezí zneužívání elektronických cigaret nezletilci, ale podle kritiků zákaz ztíží dospělým nákup alternativy k běžným cigaretám a povede k vytvoření černého trhu s e-cigaretami.

San Francisco je město, které se chlubí svou marihuanovou kulturou, ale zdá se, že je hluboce proti jiným neřestem, poznamenala agentura AP. Připomněla, že loni místní voliči schválili zákaz prodeje tabákových výrobků s příchutěmi a v roce 2016 daň z nápojů slazených cukrem.

Starostka města London Breedová má deset dní na podpis zákona, již dříve naznačila, že to udělá. Platit začne sedm měsíců po popisu.

Ve městě sídlí výrobce elektronických cigaret Juul Labs, jeden z nejpopulárnějších výrobců e-cigaret ve Spojených státech. Společnost tvrdí, že pracuje na návrhu, který by reguloval, ale nezakazoval prodej elektronických cigaret.

Anketa

Myslíte si, že e-cigarety jsou méně škodlivé než ty klasické?
Ano
59,8 %
Ne
40,2 %
Celkem hlasovalo 117 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Američana zabil výbuch elektronické cigarety

Výbuch elektronické cigarety usmrtil 38letého Američana Tallmadgea D´Eliu. V jeho lebce se našly dva úlomky inhalátoru, potvrdila pitevní zpráva. Televizní...

Výběr článků

Načítám