Hlavní obsah

Věřitelé schválili záchranu firmy Vítkovice Mechanika

Novinky, tov

Věřitelé schválili reorganizační plán ostravské společnosti Vítkovice Mechanika. Výrobní část získá Witkowitz Mechanica ze skupiny E-Invest podnikatele Martina Ulčáka. V pátek o tom informovala mluvčí Eva Kijonková.

Foto: VMG

Výroba ve firmě Vítkovice Mechanika

Článek

Witkowitz Mechanica výrobní část firmy i se zhruba 120 zaměstnanci nyní odkoupí.

Zbývající servisní část s asi osmi desítkami lidí zůstane věřitelům, kteří přistoupili na kapitalizaci pohledávek. Jde o firmy z koncernu Vítkovice i o samotné Vítkovice, a.s., které byly dosud jediným akcionářem společnosti Vítkovice Mechanika. Věřitelé nyní své pohledávky vymění za nově vydávané akcie Mechaniky.

Výnos z prodeje strojírenské části ve výši 4,7 milionu korun půjde na uspokojení pohledávek věřitelům, stejně tak výtěžek z prodeje zbytného majetku společnosti. Jak Witkowitz Mechanica, tak Vítkovice Mechanika zachovají pracovní místa. K prodeji výrobní části má dojít zhruba do měsíce.

„Investor už dnes postupně nabírá i nové zaměstnance. V části údržby a servisu se nám také daří, máme zakázky nejen ve skupině, ale i mimo ni. Věříme, že insolvenci zvládneme ukončit co nejrychleji,“ řekl předseda představenstva Vítkovic Mechanika Rodan Broskevič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám