Hlavní obsah

Na D1 u Mirošovic budou bourat most, dálnici uzavřou

Dálnice D1 mezi Mirošovicemi u Prahy a Šternovem na Benešovsku bude od sobotního večera do neděle ráno zavřená kvůli bourání šířkově nevyhovujícího mostu na 23. kilometru. Osobní auta pojedou objížďkou přes Benešov, nákladní přes Tábor, informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Foto: Mapy.cz s ŘSD

Úplná uzavírka dálnice D1 a její objízdné trasy

Článek

„Jedná se o původní nadjezd, který byl postaven spolu s dálnicí D1 v 70. letech. Nový nadjezd bude řidičům k dispozici již v listopadu letošního roku,” uvedl mluvčí.

Provoz jedním pruhem v obou pásech začne kvůli přípravným pracím v sobotu v poledne. Úplná uzavírka mezi 21. a 41. kilometrem je plánována od sobotních 18.00 do nedělních 8.00.

Objížďka pro auta do 12 tun povede z exitu 41 po silnicích II/111 a II/112 do Benešova a dále po silnici I/3 na exit 21 Mirošovice. Vozidla nad 12 tun budou jezdit přes Mirošovice po silnici I/3 a D3 na Tábor a dále po silnicích I/19 a I/34 na exit 90 Humpolec. Provoz jedním pruhem v obou pásech začne v neděli v 8.00 a potrvá do 14.00.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Modernizace D1 v roce 2019

Rekonstrukce nejvytíženější tuzemské dálnice je rozdělena do úseků, které se opravují postupně. Dosud bylo podle Studeckého zprovozněno 90 kilometrů nové dálnice. „Dalších 31 kilometrů je v současné době v realizaci. Zbylých 40 kilometrů bude zahájeno ještě během letošní stavební sezony," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám