Hlavní obsah

Harley-Davidson si vychová fanoušky. Koupil výrobce dětských elektrokol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká motocyklová společnost Harley-Davidson koupila výrobce dětských elektrokol StaCyc. Firma, která se na domácím trhu potýká s poklesem poptávky po tradičních motocyklech, se tak snaží rozšířit své aktivity a získat přízeň mladých jezdců. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny, napsala agentura Reuters.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Chlapec si zkouší motocykl Harley-Davidson FXDR 114 na veletrhu v Praze.

Článek

StaCyc vyrábí elektrokola Edrive, která se prodávají za zhruba 650 dolarů (kolem 15 tisíc korun). „Elektrická kola firmy StaCyc budou vstupním bodem pro nejmladší jezdce,“ uvedla společnost Harley-Davidson.

Maloobchodní prodej motocyklů Harley-Davidson ve Spojených státech se v loňském roce propadl o více než deset procent, zatímco v zahraničí nepatrně stoupl. Firma se nyní na domácím trhu potýká s negativními důsledky demografického vývoje – její tradiční zákazníci stárnou a snahy o přilákání nových a mladých motorkářů zatím nepřinesly kýžené výsledky.

Po celém světě společnost Harley-Davidson v loňském roce dodala zákazníkům 228 665 motocyklů, což je o zhruba pět procent méně než předloni. V letošním roce počítá firma s poklesem dodávek na 217 000 až 222 000 motocyklů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám