Hlavní obsah

Po výstupu ministra Tomana zela restaurace prázdnotou a telefony zvonily

– Praha
Právo, Jindřich Ginter

„Tak chceme rezervovat stůl pro čtyři na to vaše zkažené polské hovězí. Určitě k vám ještě někdy přijdeme. Už ani na sodovku ne.“ Takto probíhaly některé z desítek telefonátů, které se ve středu sypaly na personál Restaurace U Moťáka.

Restaurace zvažuje právní kroky vůči ministerstvu zemědělství kvůli kauze polského masaVideo: Novinky

 
Článek

Nachází se v budově čtyřhvězdičkového hotelu Mucha u pražské Florence a prstem na ni v kauze polského hovězího ukázal ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD), když oznámil, že zde veterináři našli třicet kilo neoznačeného masa. Podnik tím v očích veřejnosti znemožnil, aniž vyšetřování ze strany veterinářů skončilo a přestože zůstává mnoho nejasného.

Není totiž vůbec zřejmé, zda šlo o maso z Polska, zda bylo ze zkažených krav a zda se snědlo.

Ve středu vpodvečer v zařízení pro zhruba šedesát lidí sedělo osm hostů, polovina z nich kamarádi hospodského.

„Tady mám papíry od českého dodavatele masa a uzenin. Země původu: Česko. Pak bereme od další firmy. Nikde není napsáno, že je maso z Polska, a už vůbec ne od té polské firmy a šarže, po které pátrá veterinární správa. A u jídel neuvádíme, že maso je z českých chovů,“ řekl Právu jednatel Roman Moťovský.

Ten ve středu řekl Novinkám, že se výrokem ministra cítí poškozen a zvažuje právní kroky. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Restaurace U Moťáka v pražském Karlíně

Jeho syn pouze připouští, že neměli maso v kuchyni řádně označené poté, co si ho připravili na další zpracování.

„Veterináři ještě vyšetřování neukončili. Byla tady i hygiena a ta nic špatného neshledala. Jsme ale teď odepsaní, lidi nám volají a vysmívají se nám, lokál je poloprázdný,“ kroutí hlavou syn.

Anketa

Je správné, že ministr Toman zmínil konkrétní restauraci, ač není jisté, zda její případ souvisí se závadným masem z Polska?
Ano
43,1 %
Ne
56,9 %
Celkem hlasovalo 4427 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám