Hlavní obsah

Volkswagen se chystá představit alianci s Fordem, tvrdí zdroje Reuters

Německá automobilka Volkswagen příští týden na detroitském autosalonu představí alianci s americkou společností Ford Motor. Agentuře Reuters to ve středu řekly zdroje obeznámené se situací. Na podobě této aliance se podle zdrojů stále pracuje, pokračují například rozhovory o spolupráci v oblasti elektromobilů a samořízených vozů.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Jednání se vyvíjejí příznivě," uvedl jeden ze zdrojů. Podle dalšího zdroje bude aliance představena v úterý. Automobilka Ford ve středu potvrdila, že s Volkswagenem jedná o spolupráci v řadě oblastí. Dodala však, že by nyní bylo předčasné zveřejňovat další podrobnosti.

Automobilky již v červnu uvedly, že zvažují vytvoření strategické aliance a zkoumají několik potenciálních společných projektů, včetně společného vývoje užitkových vozů. Upozornily nicméně, že případná aliance by nezahrnovala vlastnické propojení podniků.

„Jsme v poměrně pokročilých jednáních se společností Ford, abychom skutečně vybudovali globální automobilovou alianci, která by také posílila americký automobilový průmysl,” uvedl minulý měsíc šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess. Součástí koncernu je rovněž mladoboleslavská automobilka Škoda Auto.

Reklama

Výběr článků

Načítám