Hlavní obsah

Ikonický mrakodrap Chrysler Building na Manhattanu je na prodej

Novinky, tov

Majitelé jednoho z nejznámějších mrakodrapů světa Chrysler Building v New Yorku najali firmu CBRE, aby zprostředkovala jeho prodej. Informoval o tom Wall Street Journal (WSJ). Mrakodrap postavený v roce 1930 nyní patří státnímu fondu emirátu Abú Dhabí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ikonický mrakodrap Chrysler Building ve Washingtonu je na prodejVideo: Reuters

 
Článek

Za ikonický mrakodrap postavený ve stylu art deco zaplatil v roce 2008 fond Abú Dhabí 800 milionů dolarů (17,9 miliardy korun). Vlastí 90procentní podíl této kancelářské budovy. Menšinový podíl vlastní newyorská developerská firma Tishman Speyer.

Odhady současné hodnoty budovy se podle WSJ liší, prodej by měl být každopádně jednou z největších transakcí na americkém realitním trhu.

Foto: Chip East , Reuters

Mrakodrap Chrysler Building

Chrysler Building patří mezi největší budovy světa, tyčí se do výšky 320 metrů. Budovu navrhl architekt William Van Alen pro Waltera Chryslera, velkého akcionáře automobilky Chrysler Corporation. Dokončený byl v roce 1930.

Jako první mrakodrap na světě překonal výšku slavné Eiffelovy věže a ve své době se stal odrazem slávy amerického automobilového průmyslu. Objevil se mim jiné také v kultovním filmu 80. let Krotitelé duchů.

Reklama

Výběr článků

Načítám