Hlavní obsah

Pinkasův palác na Kampě vydražili za 480 milionů

Pinkasův palác na pražské Kampě byl v největší nedobrovolné dražbě v ČR vydražen za 480 milionů korun. Vyvolávací cena byla o deset milionů nižší. Dražby se zúčastnily dva subjekty, vítěz si nepřál zveřejnit svoji totožnost.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pinkasův palác v Praze na Kampě

Článek

Dražba se konala v pražském hotelu InterContinental. Jejím navrhovatelem byla PPF Banka, nemovitost dosud vlastnila firma Artemis Property, která je zároveň zástavcem. Objekt se nyní rekonstruuje.

Licitace trvala pět minut. „Po dvou příhozech byla dokončena největší nedobrovolná dražba v České republice. Subjekt, který získal předmět aukce, si nepřál uveřejnit svoji identitu,” řekl Petr Bartoš, mluvčí realitní společnosti Gaute, která má prodej na starosti.

„Byly dva subjekty a byly učiněny dva příhozy. Vydražitel má nyní 60 dní na to, aby doplatil kupní cenu. Poté bude jeho jméno možné vyčíst z katastru nemovitostí,” doplnil Bartoš.

Minimální příhoz byl pět milionů korun, zájemce musel složit dražební jistotu 48 milionů korun.

Nedobrovolná dražba se podle zákona o veřejných dražbách provádí na návrh dražebního věřitele, jehož pohledávka je zajištěna zástavním právem k dražené nemovitosti a jehož pohledávka je přiznána exekučním titulem, nejčastěji soudním rozhodnutím.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám