Hlavní obsah

Osm tisícovek domácností je kvůli těžkému sněhu bez proudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem osm tisícovek domácností v Česku je momentálně bez proudu. Ve středu to uvedla mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová. Nejvíce poruch je na Děčínsku a Českolipsku. Hasiči v Ústeckém kraji vyjeli od úterního večera do středečního rána k dvaašedesáti zásahům.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Příčinou poruch je mokrý těžký sníh, který láme větve i stromy.

Článek

Příčinou poruch je mokrý těžký sníh, který láme větve i stromy. „Ty pak padají do vedení, dochází k přetrhání vodičů, poškození izolátorů. Situaci komplikuje na mnoha místech těžko přístupný terén,” vysvětlila Holingerová.

Hasičské jednotky v Ústeckém kraji vyjely od středečních 16:00 do dnešních 8:00 k 62 zásahům. Odstraňovaly z komunikací spadané stromy a větve, které povolily pod vahou sněhu.

Hasiči zasahovali v okolí Rumburku, Velkého Šenova, Dolního Podluží, Horního Podluží, Jiřetína pod Jedlovou, Krásné Lípy, Mikulášovic a na dalších místech.

„Většinou se jednalo o spadlé větve a stromy bránící provozu na silnicích. V několika případech spadl strom na dráty telefonního nebo elektrického vedení,” uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Ve dvou případech spadly stromy na silnici na Litoměřicku, u Knínice a Milešova. V okresu Most spadl strom na silnici u Rašova. V okresu Ústí nad Labem odstraňovala jednotka spadlý strom na vozovku u Krásného Lesa.

Vážná byla i situace na Vysočině a také v Libereckém a Jihočeském kraji. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám