Hlavní obsah

Moneta Money Bank zvýšila zisk na 3,4 miliardy. Zvýší i dividendy

Novinky, bož
Aktualizováno

Česká banka Moneta Money Bank dosáhla za prvních devět měsíců zisku 3,36 miliardy korun, což je o 7,8 procenta více než o rok dříve. Vedení banky zvýšilo plánovanou výplatu dividendy za letošní rok na 5,6 koruny za akcii. Moneta Money Bank to uvedla ve středeční tiskové zprávě.

Foto: Novinky

Moneta zvýšila čistý zisk téměř o osm procent.

Článek

Banka zároveň zvyšuje výhled čistého zisku za celý rok na 4,1 miliardy. Původní výhled počítal se ziskem kolem 3,4 miliardy.

Provozní výnosy od začátku roku činily 7,5 miliardy korun, meziročně o tři procenta více. Z toho čistý výnos z úroků dosáhl 5,4 miliardy korun, což je o 2,9 procenta více než před rokem.

Provozní náklady se téměř nezměnily, když stouply o 0,3 procenta na 3,5 miliardy. Bance přitom vzrostly náklady na odpisy a amortizaci majetku o 51,8 procenta na 428 milionů korun.

Moneta Money Bank patří mezi čtyři největší české banky podle počtu klientů. Její akcie se od roku 2016 obchodují na pražské burze. Tehdy také začala používat své současné jméno, předtím fungovala pod názvem GE Money Bank.

Reklama

Související články

Moneta Money Bank dosáhla zisku 3,9 miliardy

Moneta Money Bank dosáhla v loňském roce konsolidovaného čistého zisku ve výši 3,9 miliardy korun, což je o 3,2 procenta méně než před rokem. Management...

Banka Moneta vydělala 1,2 miliardy korun

Moneta Money Bank dosáhla v prvním čtvrtletí čistý zisk ve výši 1,2 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 15,4 procenta. Banka to uvedla ve...

Výběr článků

Načítám