Hlavní obsah

Tržby Travel Service překonaly 19 miliard

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecké společnosti Travel Service loni stouply tržby o 12 procent na víc než 19 miliard korun. Zisk dopravce před započtením úroků, daní a odpisů stoupl o 89 procent na 269 miliónů korun. Firma na svých linkách přepravila přes 5,5 miliónu pasažérů, meziročně o pětinu víc. O výsledcích firmy ve středu informovala mluvčí společnosti Vlaďka Dufková.

Foto: boeing.com

Boeing 737-8 MAX v barvách společnosti Travel Service

Článek

Vedle 5,5 miliónu cestujících na vlastních linkách přepravila společnost dalších 800 tisíc pasažérů na palubách svých letadel na letech pro jiné dopravce. Celkem letadly Travel Service loni letělo 6,3 miliónu cestujících.

Lety firma organizovala z celkem sedmi zemí a letadla mířila do 423 destinací. Dařilo se jí vykrývat i tradiční pokles poptávky po létání v Evropě v zimních měsících, kdy své nevyužité stroje i s posádkami pronajímala do zahraničí.

Flotilu Travel Service tvoří 43 letadel. Během letní sezóny ji dále posilují pronájmy strojů od jiných leteckých společností. Od začátku letošního roku společnost zařadila do flotily pět letadel 737 MAX 8 z celkem 39 objednaných.

Travel Service je největší českou leteckou společností provozující pravidelné linky pod značkou SmartWings, charterové lety a privátní lety. Na trhu působí 21 let. Kromě Česka také v Polsku, na Slovensku a Maďarsku, kde má své dceřiné společnosti.

Travel Service je majoritním akcionářem ČSA.

Reklama

Výběr článků

Načítám