Hlavní obsah

Volkswagen prodal ve čtvrtletí rekordních 2,6 miliónu aut

Německému automobilovému koncernu Volkswagen se v prvním čtvrtletí letošního roku zvýšil odbyt aut o 7,4 procenta na rekordních 2,6 miliónu. Rekordních prodejů dosáhl koncern i za samotný březen. Vyplývá to z údajů, které automobilka zveřejnila v pondělí. Součástí koncernu je i mladoboleslavská Škoda Auto.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Vlajka Volkswagenu u autosalónu v německé Bochumi.

Článek

V březnu Volkswagen prodal 1,04 miliónu vozů, což je zatím nejvyšší počet prodaných automobilů za jeden měsíc v historii firmy. Meziročně vzrostl odbyt o 5,3 procenta.

Nejvíce rostly dodávky vozů značky Seat, které se ve čtvrtletí zvýšily o 18,7 procenta. Následuje Škoda s nárůstem o 11,7 procenta. Dodávky hlavní značky VW stouply o 5,9 procenta.

„Údaje o dodávkách za březen završují úspěšné první čtvrtletí,“ uvedl šéf prodeje Fred Kappler. Dodal, že v prvním čtvrtletí skupina zaznamenala silný růst ve všech hlavních regionech.

Největší růst v Asii a Tichomoří

V Evropě prodeje ve čtvrtletí vzrostly o 4,1 procenta na 1,1 miliónu vozů, z toho dodávky do západní Evropy stouply o 2,8 procenta a do střední a východní Evropy o 11,4 procenta.

V Severní Americe Volkswagen zvýšil odbyt o 3,4 procenta, z toho v USA o 9,9 procenta. V oblasti Asie a Tichomoří Volkswagen dodal zákazníkům 1,09 miliónu vozů, což je o 12 procent více než před rokem.

Koncern Volkswagen vlastní 12 značek. Patří mezi ně Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Porsche, které vyrábí osobní automobily. Dále jsou mezi nimi značky nákladních aut MAN a Scania a rovněž užitkové vozy Volkswagen a motocykly Ducati.

Reklama

Související články

Müller v čele Volkswagenu končí

Dosavadní šéf představenstva a výkonný ředitel automobilového koncernu Volkswagen Matthias Müller ve své funkci údajně končí. Nahradit ho má dosavadní šéf...

Výběr článků

Načítám