Hlavní obsah

Silničáři začali odstraňovat nelegální billboardy

Právo, Radek Plavecký

Podél brněnské dálnice D1 začalo odstraňování nelegálních billboardů. V pondělí po 9. hodině ráno pracovníci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začali sundávat reklamní cedule na 88. kilometru dálnice ve směru na Brno poblíž sjezdu na Humpolec.

Odstraňování billboardu u dálnice D1Video: Radek Plavecký, Právo

 
Článek

„Celá operace obnáší označení a zabezpečení místa, a tedy i částečné omezení provozu na dálnici, pak příjezd jeřábu a našich techniků. Billboard musíme zakrýt a odstranit. Všechno bude zlikvidováno a na místě nic nezůstane. Náklady nyní platíme my, ale pak je budeme vymáhat,“ uvedl na místě mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Odstraňování reklamního poutače na dálnici D1 poblíž Humpolce

Silničáři napočítali podle Rýdla kolem dálnic a silnic prvních tříd celkem téměř 7000 poutačů. Zhruba 3000 stojí v zakázaných ochranných pásmech kolem komunikací, tedy do 250 metrů od dálnice a do 50 metrů od silnice I. třídy.

Během těchto dní začaly mizet billboardy kolem Bernartic a Humpolce. Jen během pondělního dopoledne by měli technici sundat zhruba čtyři.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic likvidují billboardy u dálnice D1.

„Nemáme na to vyčleněnou žádnou speciální skupinu. Naší prioritou je údržba dálnic, které se musíme věnovat. Proto jsme vyhlásili výběrové řízení a hledáme firmu, která bude poutače odstraňovat,“ uvedl Rýdl. Nyní však už samo ŘSD začalo s pracemi, protože už vypršely zákonné lhůty a silničáři mají podklady pro demontáž reklamních poutačů.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic likvidují billboardy u dálnice D1.

Reklamy mají od silnic zmizet ani ne tak kvůli konstrukcím, na nichž jsou postaveny. „Tyto konstrukce byly dříve schválené a nesundáváme billboardy ani tak kvůli nebezpečí nárazu vozu do konstrukce, ale děje se tak kvůli tomu, že jsou řidiči mnoha reklamními sděleními rozptylováni a nesoustředí se na jízdu,“ vysvětlil Rýdl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám