Hlavní obsah

Válka žlutých a zelených autobusů pokračuje. Jančura bude za větší zpoždění vracet jízdné

Novinky, bož

Autobusový a vlakový dopravce RegioJet v pátek zavedl kompenzace za výraznější zaviněná i nezaviněná zpoždění. Při devadesátiminutovém nezaviněném zpoždění dopravce slibuje vracet plnou cenu jízdného. RegioJet Radima Jančury v posledních týdnech upravuje služby v reakci na novou konkurenci v podobě německého FlixBusu.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím RegioJet a Flixbus

V reakci na levnější konkurenci zelených autobusů FlixBus oznámil RegioJet, že na svých žlutých linkách nabídne stejné ceny.

Článek

Slevy se týkají autobusových i vlakových linek, sdělil Novinkám mluvčí společnosti Aleš Ondrůj. V případě zaviněných zpoždění vzniklých poruchou vozů přesahujících půl hodiny RegioJet garantuje u kratších linek vrácení poloviny jízdného, pokud zaviněné zpoždění přesáhne hodinu, bude se vracet celé jízdné.

U nezaviněných zpoždění způsobených například opravami silnic či železnic chce RegioJet vracet čtvrtinu jízdného, pokud přesáhnou půl hodiny. Pokud přesáhnou 90 minut, vrátí cestujícím celou částku, kterou za jízdenku zaplatili.

„O nároku na slevu se dozvíte ještě v autobuse či vlaku a kompenzace je vám automaticky vrácena na vaši jízdenku,“ uvedl šéf dopravce Radim Jančura. „Nechceme, aby riziko zpoždění zůstalo jen na zákazníkovi proto, že to je jaksi součást života, se kterou by měl počítat. Připadá nám fér, že toto riziko poneseme i my,“ dodal.

Na avizovaný vstup FlixBusu na české vnitrostátní linky Jančura již dříve reagoval snížením cen části jízdenek na úroveň konkurence.

Německý dopravce spustil provoz linek 17. srpna, další spojení přidal 3. září. Nabízí spoje do 1200 destinací ve 26 zemích. V Česku začal působit v roce 2014 na mezinárodních linkách, spolupracuje především s tuzemskou firmou Umbrella. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám