Hlavní obsah

Zájem o 50 procent Vítkovic má zahraniční investor, oznámil Zeman

Zájem o vstup do strojírenských Vítkovic má zahraniční investor, jenž by v podniku mohl získat padesátiprocentní podíl. V Ostravě to v úterý řekl prezident Miloš Zeman. Mluvčí Vítkovic Eva Kijonková řekla, že firma tuto informaci nebude komentovat.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ilustrační foto

Článek

Prezident uvedl, že zprostředkoval jednání s většinovým vlastníkem Vítkovic Janem Světlíkem a podnikatelem Martinem Ulčákem. „Jeho výsledkem je nabídka zahraničního investora vstoupit 50 procenty do Vítkovic, což je významná kapitálová injekce. Objem této injekce samozřejmě neprozradím, protože je předmětem obchodního tajemství až do doby, než bude dohoda uzavřena,” řekl Zeman.

Světlíkova strojírenská skupina Vítkovice Machinery Group čítá více než 20 firem, které mají dohromady téměř 4000 zaměstnanců. Loni se ale čtyři z firem dostaly do finančních potíží a skončily v úpadku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Prezident Miloš Zeman zahájil v Ostravě třídenní návštěvu Moravskoslezského kraje. Na snímku ukazuje dřevěnou mozaiku, kterou daroval hejtmanovi Ivo Vondrákovi.

O Ulčákovi se hovoří jako o Světlíkově obchodním partnerovi a spojenci. Letos od Světlíka koupil dceřinou společnost Vítkovic Hutní montáže.

Vítkovice již dříve v tomto roce potvrdily, že jednají o vstupu zahraničních investorů, mezi kterými jsou i čínské firmy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám