Hlavní obsah

Vítkovo Orco loni vydělalo 4,4 miliardy

Developerská společnost Orco Property Group ze skupiny miliardáře Radovana Vítka loni hospodařila s čistým ziskem 164,2 miliónu eur (4,4 miliardy korun) po ztrátě 20,5 miliónu eur v předchozím roce, informovala v pondělí firma.

Foto: Milan Malíček, Právo

Podnikatel Radovan Vítek

Článek

Orco loni dokončila i prodej některých aktiv, včetně pražských projektů Palác Archa a Hradčanská Office Center.

Na provozní úrovni vykázala společnost zisk 15,9 miliónu eur po ztrátě 13,3 miliónu eur v roce 2015. Za zlepšením stála podle firmy úprava hodnoty investičního majetku.

Společnost Orco vznikla v roce 1991 a je investorem, developerem a správcem nemovitostí v oblasti realit a hotelnictví ve střední Evropě. Firma podniká především v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti, ale také na Slovensku a v Chorvatsku.

Firmu Orco loni koupila skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka. CPI patří k největším realitním investorům v České republice, kde je také jedním z předních majitelů maloobchodních ploch. Společnosti patří několik nákupních center.

Reklama

Související témata:

Související články

Úbytek nových bytů tlačí ceny nahoru

V uplynulém roce se v Praze prodalo 6650 bytů, v ostatních regionech republiky dalších pět tisíc. Jen v hlavním městě prodej vynesl 31 miliard korun....

Výběr článků

Načítám