Hlavní obsah

Stávka na berlínských letištích pokračuje. Zrušeny všechny lety mezi Prahou a Berlínem

Novinky, bož

V úterý druhým dnem pokračuje stávka pozemního personálu berlínských letišť. V jejím důsledku bylo opět zrušeno všech šest letů mezi Prahou a Berlínem. Novinkám to sdělila mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková. Odborový svaz Verdi už v pondělí svolal stávku, která si týká zhruba dvou tisíc zaměstnanců.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

I v úterý bylo zrušeno všech šest letů mezi Prahou a Berlínem.

Článek

Odborový svaz svolal své členy ke stávce už v pondělí ve čtyři hodiny ráno. Původně měla skončit v úterý v pět hodin ráno. Ještě v průběhu pondělka však byla prodloužena o dalších 24 hodin. [celá zpráva]

Letiště Tegel a Schönefeld v důsledku stávky zrušila téměř všechny pondělní i úterní lety, v pondělí to bylo celkem 660.

Zrušen byl i středeční let z Letiště Václava Havla do Berlína v 6 hodin 20 minut. „Doporučujeme cestujícím průběžně sledovat status jejich letů,” uvedla Janoušková.

Zaměstnanci stávkovali již o víkendu. Cílem odborového svazu Verdi je vymoci si zvýšení mzdy o jedno euro na hodinu (zhruba 27 korun) ze současných zhruba 11 eur (297 Kč) v rámci jednoleté kolektivní smlouvy, uvedl deník Handelsblatt. Dalším požadavkem jse strukturální zlepšení tarifní smlouvy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám