Hlavní obsah

Lidl zvýší nástupní mzdy o čtvrtinu. V Praze nabídne 24 tisíc

Novinky, ČTK, bož

Německý obchodní řetězec Lidl v Česku od března zvyšuje nástupní mzdy o čtvrtinu. V celé zemi s výjimkou Prahy tak dosáhnou 23 333 korun při plném úvazku. V Praze pak Lidl nabídne 24 tisíc. Průměrná mzda prodavačů a pokladních bude 24 897 korun.

Průměrná mzda prodavačů a pokladních bude 24 897 korun.

Článek

Zvýšení nástupní mzdy od března má srovnat mzdové podmínky ve všech krajích na stejnou úroveň. „Výjimku tvoří pouze Praha a nejbližší okolí z důvodu lokálních podmínek na pracovním trhu,” upřesnil  generální ředitel společnosti Lidl Pavel Stratil.

Lidl podle něj začne vedle plných čtyřicetihodinových úvazků nabízet kratší úvazky na 30 nebo 35 hodin týdně. Při 35 hodinách týdně bude nástupní mzda prodavačů a pokladních 20 417 korun.

Přidala i konkurence

V konkurenčním Albertu zaměstnanci na provozních pozicích v obchodech v průměru vydělávají při plném úvazku 15 500 korun. Od ledna firma zvedla mzdy v průměru o 8,5 procenta.

Kaufland loni zvýšil platy svých zaměstnanců až o 20 procent, týkalo se to zejména provozních pozic. V inzerátech na svém webu uvádí společnost plat například pokladní na pobočce Třinec 16 tisíc až 18 tisíc korun.

Minimální mzda v Česku činí pro rok 2017 11 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám