Hlavní obsah

Pro imigranty nevaříme. ČOI potrestala restauraci pokutou 60 tisíc

Novinky, bož

Pokutu 60 tisíc korun udělila Česká obchodní inspekce (ČOI) majiteli pizzerie v Hrušovanech nad Jevišovkou. Vyplynulo to z příkazu vydaného inspektorátem Jihomoravského a Zlínského kraje se sídlem v Brně. Restaurace na svých facebookových stránkách oznamovala: „Pro imigranty nevaříme.“

Foto: Petr Horník, Právo

Italská restaurace pro migranty stále nevaří. A tak jí ČOI k předchozí 25tisícové pokutě přidala dalších 60 tisíc.

Článek

„V naší restauraci pro imigranty nevaříme!! STOPISLAM,“ uváděla restaurace na Facebooku.

Podle inspekce k tomu však neměla legitimní důvod. Majitel podniku se tak dopustil správního deliktu, když porušil zákon o ochraně spotřebitele. Pokuta není pravomocná.

Jak připomněla ČTK, je to již druhá pokuta. V loňském roce majitel za stejný delikt zaplatil 25 tisíc korun.

„Lepší reklamu si nelze přát”

Na facebookovém profilu restaurace se mezitím zvedla vlna solidarity s pokutovaným majitelem.

„Dnes jsem viděl doporučení k návštěvě Vaší restaurace od ČOI z Brna,“ napsal třeba na svůj profil Pavel Mašita. „Lepší reklamu si ani nelze přát. Rozhodně nám bude ctí Vás navštívit a podpořit,“ dodal.

„Rád Vás z toho vysekám, specializuji se sice na dopravní delikty, ale tady bude meritem ústavně konformní výklad práva a střet svobody slova vs zákonné povinnosti provozovatele restaurace, takže se mi to líbí,“ vzkázal zase majiteli Pepa Nekvapil.

„Ohledně té pokuty vám držím palce, odvolejte se. Přece když vaříte z vepřového masa, tak musíte zákazníky informovat,“ přidal se Jiří Stejskal.

Ne všichni však s konáním majitele souhlasili. „Máte pravdu, je to fakt hnus nenávidět někoho ještě dřív, než poznám, jaký je. A stavět nás všechny obyvatele Česka před celým světem mezi fašisty. Takže s udělenou pokutou zcela souhlasím,” napsal k příkazu ČOI Michal Hladík.

Reklama

Výběr článků

Načítám