Hlavní obsah

O matku České pojišťovny má zájem Allianz, napsal list. Akcie společnosti prudce posílily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O největší italskou pojišťovnu Assicurazioni Generali se zajímá přední italská banka Intesa Sanpaolo spolu s německou pojišťovnou Allianz. O víkendu to napsal italský list La Stampa. Akcie Generali, která vlastní Českou pojišťovnu, ráno posílily téměř o sedm procent.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj cen akcií Generali

Článek

La Stampa v sobotu uvedla, že Intesa studuje možnost významné investice do Generali. Součástí dohody by byla i Allianz, která by v rámci transakce mohla převzít některá aktiva Generali.

Italská banka ani Generali zprávu agentuře Reuters nekomentovaly. Akcie Generali dopoledne posilovaly o téměř sedm procent.

Foto: Profimedia.cz

Logo Generali

Skupina Generali patří mezi přední světové pojišťovny a ve více než 60 zemích má zhruba 76 tisíc zaměstnanců. Vedle západní Evropy získává pozice v Asii i v regionu střední a východní Evropy, kde působí prostřednictvím holdingové společnosti Generali CEE Holding.

Předním členem Generali CEE Holding je v České republice Česká pojišťovna. Do funkce ředitele institucionálních vztahů a hlavního ekonoma Generali CEE Holding byl před týdnem jmenován bývalý guvernér České národní banky (ČNB) Miroslav Singer. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám