Hlavní obsah

Šéf Visy rezignoval. San Francisco mám moc daleko od rodiny, řekl

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf společnosti Visa Charlie Scharf rezignoval, chce prý trávit víc času s rodinou. Ta žije na východním pobřeží USA, zatímco ústředí společnosti, která je známá zejména jako vydavatel platebních karet, je v San Francisku na západě. Informoval o tom server CNN.

Foto: archív VISA

Společnost Visa vtěsnala bezkontaktní platební kartu do bílého či černého keramického kroužku.

Článek

Scharf skončí na konci listopadu. Vystřídá ho Alfred Kelly, bývalý prezident American Express a současný člen správní rady firmy Visa, oznámila společnost v noci na pondělí.

„Moje rozhodnutí je ryze osobní,“ řekl Scharf v telekonferenci s investory. Dodal, že on a jeho manželka se museli hodně snažit, aby měli čas na své dcery.

„Teď budeme trávit víc času na východním pobřeží,“ řekl bez dalších podrobností.

Jeho nástupce Kelly prohlásil, že Scharf nadřadil roli manžela, otce a syna před své povolání.

Padesátiletý Scharf vydržel v čele Visy jen čtyři roky, upozornil časopis Forbes, podle kterého byl manažer ve funkci úspěšný. Zorganizoval třeba spojení firmy Visa s evropskou sesterskou společností Visa Europe. Pod jeho vedením se cena akcií firmy více než ztrojnásobila.

Scharf je současně členem představenstva softwarové firmy Microsoft, která sídlí také na západním pobřeží, v oblasti Seattlu. Není jasné, zda v této funkci hodlá zůstat, dodává CNN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám