Hlavní obsah

Pistole České zbrojovky se budou montovat v Peru

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pistole uherskobrodské České zbrojovky se budou montovat a opravovat v Peru. V armádním závodě v Limě byl otevřen samostatný prostor pro jejich montáž a opravy. Zbrojovka dodala vybavení, nástroje a v minulých měsících vyškolila technický personál. Firma o tom ve čtvrtek informovala na svém webu.

Foto: Česká zbrojovka

V armádním závodě FAME v Limě montují a opravují pistole České zbrojovky.

Článek

"Jedná se o první investiční spolupráci mezi českou a peruánskou firmou v perspektivním oboru obrana a o první případ zahájení technologické spolupráce České zbrojovky Uherský Brod v celém regionu Latinské Ameriky," uvedla obchodní manažerka společnosti pro Latinskou Ameriku Marcela Riosová.

Výrobní spolupráce včetně dalších transferů know-how a licencí se má v následujících 15 letech postupně prohlubovat. Přidaná hodnota vytvořená v Peru tak poroste až k 40 procentům.

„Zahájení výrobní spolupráce je významným momentem rozvoje bilaterálních vztahů v oblasti obrany a bezpečnosti,” dodal český velvyslanec v Limě Pavel Bechný.

Česká zbrojovka loni zvýšila tržby o jedno procento na rekordních 3,4 miliardy korun. Letos očekává jejich další růst na 3,85 miliardy korun. Firmě se povedl návrat na trh ozbrojených složek a dařilo se jí také v USA, řekl nedávno ČTK generální ředitel Lubomír Kovařík.

Tradiční český výrobce v minulém roce vyrobil a prodal 250 tisíc zbraní, typově převládaly právě pistole s celkovou produkcí 105 tisíc kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám