Hlavní obsah

SMS vyzývá k zaplacení daní. Je to podvod, varuje finanční správa

Finanční správa varuje před podvodnou SMS zprávou, kterou se někdo snaží vylákat z občanů peníze, přičemž zneužívá jména finančního úřadu. SMS zpráva vypadá jako upozornění na daňový nedoplatek, řekla v úterý mluvčí finančního úřadu Petra Petlachová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

SMS zpráva vypadá jako upozornění na daňový nedoplatek. Ilustrační snímek

Článek

„Dlužník je vyzýván, aby částku uhradil na uvedený bankovní účet, který však v žádném případě není účtem finančního úřadu. Na neznámého pachatele bylo podáno trestní oznámení,” uvedla mluvčí.

Znění podvodné SMS je následující:

„Dobrý den pane (uvedeno jméno konkrétní osoby) kontaktuji vás ohledně pohledávky, kterou u nás máte na finančním úřadě. Jedná se o částku (uvedena konkrétní částka) Kč. Neprodleně uhraďte na účet 19-2475370207/0100. Jako variabilní symbol zadejte vaše rodné číslo, ať vám nenarůstají penále. Za oddělení pohledávek vyřizuje Mgr. (uvedeno jméno konkrétní osoby, nejedná se o jméno žádného správce daně). Děkuji a přeji hezký den.“

Pokud lidem takováto SMS dorazí, mají si zkontrolovat na stránkách finanční správy číslo účtu finančního úřadu, kam peníze posílá, případně se obrátit na svého správce daně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám