Hlavní obsah

V Londýně zastavili obchodování s akciemi majitele OKD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na londýnské burze bylo pozastaveno obchodování s akciemi společnosti NWR, majitele černouhelné OKD, která v úterý vyhlásila insolvenci. Pražská a varšavská burza zpracovává požadavek NWR na zastavení obchodování s akciemi. NWR to uvedla na svém webu.

Foto: Pavel Karban, Právo

Důl Darkov. Ilustrační foto

Článek

Cenné papíry NWR prudce klesly již v úterý poté, co OKD podala k soudu sama na sebe insolvenční návrh. Firma dluží 17 miliard. [celá zpráva]

V Praze se akcie NWR obchodují za sedm haléřů, přitom při uvedení firmy na burzu v roce 2008 stály přes šest set korun.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj cen akcií NWR na pražské burze

O situaci v OKD ve středu ráno jednala mimořádně vláda. Podle premiéra Bohuslava Sobotky je klíčové udržet firmu v příštích měsících v provozu. [celá zpráva]

O insolvenčním návrhu rozhodne ostravský soud za týden

Pravděpodobně celý týden ještě potrvá, než ostravský krajský soud rozhodne o insolvenčním návrhu OKD. Návrh společnosti poslala kvůli astronomickým dluhům ve výši 17 miliard korun, přičemž majetek firma nedosahuje ani poloviny této částky. Návrh na insolvenci OKD spojila s návrhem na reorganizaci.

„O návrhu, který v úterý podala společnost OKD, bude rozhodnuto do konce příštího týdne,“ uvedla mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Olšarová. Doplnila, že soud rozhodne jak o tom, zda společnosti OKD povolí reorganizaci, tak o jmenování insolvenčního správce.

Insolvenční návrh společnost spojila s návrhem na povolení reorganizace proto, že chce navzdory svému úpadku zachovat zaměstnanost a provoz v podniku v co největší možné míře a zároveň postupně uspokojit věřitele.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám