Hlavní obsah

Škoda Transportation dodá do Rigy tramvaje za 1,7 miliardy

Novinky, tov

Společnost Škoda Transportation dodá do lotyšské Rigy 20 tramvají za 62,6 miliónu eur (1,69 miliardy korun). Nově uzavřený kontrakt navazuje na předchozí dodávky tramvají pro lotyšskou metropoli. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí Škody Lubomíra Černá.

Foto: Škoda Transportation

Tramvaj For City Alfa od Škody Transportation v lotyšské Rize. Podnik nyní dodá 20 tramvají novější verze.

Článek

Škoda Transportation uzavřela s Rigou smlouvu na dodávku 15 tříčlánkových a pěti čtyřčlánkových tramvají ForCity Alfa 15T Riga 2 a Riga 2A.

Tramvaj v tříčlánkovém provedení pojme 258 stojících a 60 sedících cestujících a prodloužená varianta se čtyřmi články 353 stojících a 79 sedících cestujících. Všechny tramvaje budou dodány do konce září roku 2017.

Vozidla pro Rigu jsou nízkopodlažní s rozchodem 1524 milimetrů, tedy širší, než jezdí v Praze. Podle požadavků zákazníka jsou schopny provozu při teplotách od -40°C do 40°C.

Tramvaje míří i do Turecka či Finska

Škoda zajistila financování projektu prostřednictvím lotyšských bank se splatností 15 let od dodání první tramvaje.

V současnosti je v hlavním městě Lotyšska v provozu 26 tramvají, které Škodovka dodala v minulých letech dopravnímu podniku města Rigy RP SIA Rīgas satiksme.

„O české tramvaje je velký zájem především v zahraničí, o čemž svědčí také více než sto tramvají z rodiny ForCity, které jsme v uplynulých letech vyvezli například do maďarského Miskolce nebo turecké Konye. První tramvaj ForCity Artic s naším logem vyjela do provozu před několika měsíci i ve finských Helsinkách,“ řekl generální ředitel společnosti Škoda Transportation Tomáš Ignačák.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám