Hlavní obsah

Policie našla ve vlaku u Olomouce podezřelý předmět, výbušnina v něm nebyla

Novinky, tov, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vlaky soukromých železničních dopravců společnosti RegioJet a Leo Express zastavila v pondělí výhrůžka bombou. Policie v jednom z prohledávaných vlaků našla po poledni podezřelý předmět, zastavila proto asi na dvě hodiny dopravu na trati u Olomouce. Pyrotechnici v předmětu žádnou výbušninu nenašli. Celkem se bezpečnostní opatření týkalo 14 spojů, některé nabraly několik hodin zpoždění.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Policisté u vlaku RegioJet na Hlavním nádraží v Praze.

Článek

Anonym nahlásil bombu ve vlacích RegioJetu a Leo Expressu v 08.00, měla vybuchnout 180 minut po oznámení. „Podezřelý předmět ve vlaku u Olomouce pyrotechnik prohlédl a žádný nástražný systém nenašel. Co to bylo za předmět, nebudeme z taktických důvodů specifikovat,” řekla Novinkám mluvčí policejního prezidia Markéta Janovská.

Doplnila, že celkem se výhrůžka dotkla 14 spojů. Policie kolem 15. hodiny oznámila, že všechny již prohlédla a žádnou bombu nenašla. Policisté zároveň pátrají po oznamovateli. Provoz se bude pomalu obnovovat.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Policisté prohledali i zavazadla cestujících

„Celá věc je bohužel nepříjemná zejména s ohledem na cestující a zpoždění vlaků na příjezdu do cílových stanic,“ řekl Novinkám mluvčí společnosti RegioJet Aleš Ondrůj. Kontrola vlaku na trase Praha - Košice v Hranicích na Moravě se podle něj protáhla až na 4,5 hodiny.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Policie prohledává lokomotivu RegioJetu

Oba dopravci nasadili na některých trasách náhradní autobusy.

ČD se výhrůžka netýká

„Po osmé hodině ráno se na Facebooku objevila hrozba, že v některém z vlaků Leo Express a RegioJet je umístěna bomba. Upozornili jsme policii a prohlídka našich pěti vlaků začala kolem desáté hodiny,” řekla Novinkám mluvčí Leo Expressu Petra Valentová.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Anonym nahlásil bombu ve vlacích RegioJetu a Leo Expressu. Snímek je z ostravského hlavního nádraží.

Na Facebooku dopravce odpoledne (15:30) uvedl, že spoje mají předpokládané zpoždění v rozmezí od hodiny a půl až po víc než pět hodin.

Vlaky Leo Expressu původně zastavily ve stanicích Praha hl. n., Kostěnice, Olomouc hl. n. a Ostrava-Svinov.

České dráhy podle vyjádření mluvčí podobnou výhrůžku nedostaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám