Hlavní obsah

E-shopy odstartovaly výprodeje, klasické obchody se teprve přidají

Zákazníky očekávané povánoční výprodeje už odstartovaly. Jako první začaly nabízet zlevněné zboží internetové obchody, v kamenných prodejnách se začíná v sobotu. Prodejci lákají na až 80procentní slevy. Obchodníci se spoléhají na zákazníky, kteří místo dárků dostali peníze. Kvůli teplé zimě bude v nabídce také více zlevněného sportovního zboží.

Foto: Petr Horník, Právo

Obchodníci lákají na povánoční slevy.

Článek

Na Mall.cz začal velký vánoční výprodej o půlnoci na 25. prosince a potrvá do konce ledna. Slevy by měly dosáhnout 80 procent. E-shop Alza.cz odstartoval s povánočním výprodejem v pátek, slevy potrvají do vyprodání předvánočních zásob a budou také dosahovat až 80 procent.

"Nejvýhodnější bude nákup rozbaleného zboží, které se vrací jako nevhodný dárek. Navíc jde často o atraktivní produkty, před Vánoci již vyprodané," uvedla mluvčí Alza.cz Šárka Jakoubková.

Výprodej parfémů i elektra

Řetězec s elektronikou Expert Elektro spustil výprodeje již 23. prosince. Výprodeje skladů budou trvat až do konce ledna nebo do vyprodání zásob. "První vlna slev přišla již před Štědrým dnem, další přijde na řadu na svatého Štěpána. Postupně se bude týkat praček, ledniček nebo televizorů až po mobilní telefony a další chytrou elektroniku," uvedl ředitel marketingu a nákupu Ladislav Pospíšil.

S předstihem začal nabízet slevy také jeden z největších internetových prodejců parfémů. „Vánoční výprodeje jsme odstartovali již 22. prosince. Nicméně každý týden budou nové se slevami až 60 procent. Zároveň budeme doprodávat zásoby, které po vyprodání již nebudou - jako zvýhodněná dárková balení a podobně,“ řekl marketingový ředitel Parfums.cz Radek Ondrášík.

Sportisimo zahájil povánoční výprodeje v pátek na e-shopu a o víkendu v prodejnách. Slevy budou na veškeré sezónní zboží. Díky teplé zimě, která snížila prodeje zimního vybavení, řetězec zlevní větší množství produktů.

Elektro World slibuje od soboty masivní výprodej. V kamenných prodejnách i na internetu zlevní tisíce produktů, slevy dosáhnou až 70 procent. "Zvyšuje se počet těch, kteří najdou pod vánočním stromkem v obálce potřebnou hotovost a následně realizují nákup elektroniky," uvedl jeho mluvčí Petr Jiras.

Pomohou novoroční předsevzetí

V Tescu se povánoční slevy budou od soboty týkat tisíce produktů. Až na polovinu by měly klesnout ceny vybraných oděvů či kosmetických balíčků. Slevu až 75 procent zákazníci najdou u vybraných vánočních dekorací a papírenského zboží, elektroniky, hraček nebo domácích potřeb.

"Výprodeje proběhnou v oddělení kosmetiky, kde budou k dostání zlevněné kosmetické balíčky. Snížení cen se dotkne také hraček, bytových textilií, obuvi, drobné elektroniky a například také dekorací a svíček," dodal mluvčí řetězce Albert Jiří Mareček.

Podle ředitelky slevového serveru Slevomat.cz Marie Chytilové povánoční prodeje táhnou především novoroční předsevzetí, což nejčastěji bývá spojeno s osobním rozvojem, zdravou stravou a péčí o zevnějšek. "Největší poptávka bývá o vstupy do fitness center, kurzy vzdělávací a jazykové a pak také o služby spojené s kosmetickými službami či zdravou výživu," dodala Chytilová.

Anketa

Budete nakupovat v povánočních výprodejích?
Ano
19,6 %
Ne
80,4 %
Celkem hlasovalo 1232 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám