Hlavní obsah

Armatury z Opavska poslouží v Mexiku i na Sibiři

Právo, Pavel Karban

Hned dvě zakázky na kulové kohouty dostala společnost MSA z Dolního Benešova na Opavsku, člen skupiny společností Rimera. Zatímco 14 kulových kohoutů v hodnotě milión dolarů na stavbu plynovodu v Mexiku už firma dodala, do Ruska bude armatury teprve expedovat.

Foto: MSA Dolní Benešov

Armatury ze společnosti MSA Dolní Benešov, které jsou určeny pro mexický plynovod.

Článek

Kulové kohouty v Mexiku jsou pro projekt Los Ramones South na výstavbu plynovodu. Ten je největší investicí do rozvoje infrastruktury v energetické oblasti Mexika za posledních 40 let a předpokládá se, že plynovod bude dopravovat přibližně pětinu exportovaného zemního plynu do Mexika. Výstavba 860 kilometrů dlouhého plynovodu je reakcí na zvyšující se poptávku po zemním plynu v Mexiku.

„Společnost vstoupila na mexický trh poprvé loni, kdy jsme společnosti Pemex odeslali kulové kohouty ve svařovaném provedení s těsněním kov-kov. Tyto zakázky jsou výsledkem naší dlouhotrvající snahy o prosazení na mexickém trhu,“ poukázal obchodní ředitel MSA Roman Baláž s tím, že nejen Mexiko, ale celá Latinská Amerika patří mezi potenciálně zajímavé trhy.

Dodají armatury i do Ruska

Firma z Opavska dodá armatury i na druhou stranu polokoule, konkrétně společnosti Novatek, druhé největší plynárenské společnosti v Rusku.

„Předmětem zakázky je 44 kulových kohoutů, armatury budou vybaveny hydropneumatickými pohony, termín expedice je určen na listopad tohoto roku,“ sdělila za MSA Lenka Hrušková.

„Objednaná armatura bude dle požadavku zákazníka zkonstruována se speciálními sedly, která zaručují těsnost v třídě A při teplotě pracovního média od minus 60 stupňů Celsia,“ přiblížil zakázku vedoucí prodejního teritoria Rusko Nikolaj Kurlajev.

Armatura je určena pro projekt na spuštění zařízení na těžbu a zpracování zemního plynu na Jurcharovském nalezišti na severu Ruska. Plyn je uložen v hloubce 1000 až 1700 metrů. „Expedice armatur ve speciálním provedení pro ruskou společnost Novatek nepatří k prvním. Od roku 2011 jde již o čtvrtou zakázku na uvedený projekt,“ doplnil obchodní ředitel Baláž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám