Hlavní obsah

Číňané koupili prvních deset procent Travel Service

Čínská investiční společnost CEFC koupila prvních deset procent v tuzemském leteckém dopravci Travel Service. Firma začátkem září oznámila nákup skoro poloviny akcií aerolinek. Kvůli zvažovanému odkupu zbylých téměř 40 procent akcií začala s analýzou hospodaření Travel Service. V pátek to oznámila mluvčí firmy Vlaďka Dufková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Airbus A320 Travel Service

Článek

„Letecká společnost Travel Service může potvrdit, že ve středu 30. září došlo k vypořádání transakce mezi Travel Service a CEFC, ve které čínská skupina CEFC odkoupila 10 procent akcií českého leteckého dopravce,” uvedla mluvčí.

„V rámci strategie zvažovaného nákupu dalších 39,92 procenta akcií Travel Service zahájila CEFC ve firmě tzv. due diligence (analýza hospodaření),” dodala Dufková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

CEFC, která je největší soukromou společností v Šanghaji, si vybrala Prahu jako sídlo svých evropských aktivit a plánuje zde další investice ve všech oblastech, včetně cestovního ruchu. Kromě leteckého dopravce se rozhodla investovat do nákupu podílu ve fotbalové Slavii, Pivovarech Lobkowicz Group nebo v mediálních skupinách Médea Group a Empresa Media či nákupu nemovitostí. [celá zpráva]

Travel Service je lídrem v charterové dopravě v ČR, na Slovensku a v Maďarsku a má významný podíl na polském trhu. Firma, kterou spoluvlastní miliardář Jiří Šimáně, má také třetinu akcií ČSA.

Základní jmění Travel Service se po vstupu CEFC zvýší nejméně o miliardu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám