Hlavní obsah

Evropské akcie zažily kvůli Řecku nejhorší den za poslední čtyři roky

• Aktualizováno

Akciové trhy v eurozóně zaznamenaly nejprudší jednodenní pokles od roku 2011. Dolů je stáhla prohlubující se dluhová krize v Řecku. Euro STOXX 50 se propadl o 4,2 procenta. Klesla i pražská burza a také americký index Dow Jones. Kurz propadl i jednotné evropské měně euro.

Foto: Staff, Reuters

Burza v německém Frankfurtu nad Mohanem

Článek

Index Euro STOXX 50, který zahrnuje přední akcie v eurozóně, se propadl o 4,2 procenta a uzavřel na 3468,9 bodu, napsala agentura Reuters.

Pražská burza se v pondělí propadla o více než tři procenta. Dolů šly všechny tituly, hlavně ale akcie skupiny Erste a pojišťovny VIG. Odpoledne se propad zmírnil a index PX 50 ztratil proti pátku 2,3 procenta, což je téměř 23 bodů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Evropská měna během dne k některým měnám ztrácela, posilovaly ty stabilní – jako japonský jen či švýcarský frank. Koruna k euru nijak zásadně neposílila, ani neoslabila a nijak dramaticky se nevyvíjel ani kurz eura k dolaru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám