Hlavní obsah

Benzín a nafta za týden zdražily, ale jen o haléře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu opět zdražily. Cena benzínu Natural 95 stoupla o devět haléřů na 32,79 koruny za litr a cena nafty o pět haléřů na 32,35 koruny. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 28. květnu

Článek

Ceny stoupají vytrvale, ale v posledních dvou týdnech růst zpomalil z desítek na jednotky haléřů.

Průměrné ceny pohonných hmot v České republice od loňského léta do letošního února výrazně klesly, z téměř 37 až na 29 korun, ale poté začaly opět stoupat. V současnosti však nárůst výrazně zbrzdil, v dubnu totiž ještě ceny rostly týdně o desítky haléřů.

Nejdražší je benzín v Plzeňském kraji, kde stojí litr v průměru 33,31 koruny. Nad hranici 33 korun vystoupala cena Naturalu 95 celkem ve čtyřech krajích. Také v ceně nafty je Plzeňský kraj na prvním místě spolu s Prahou, v obou regionech je litr za 32,91 koruny.

Naopak nejlevněji pořídí řidiči benzín v Karlovarském kraji, a to litr za 32,44 koruny. Nafta je nejlevnější v Královéhradeckém kraji, kde stojí průměrně 31,93 koruny za litr. V žádném jiném regionu se cena nafty nedostala pod 32 koruny.

Ceny ropy na světových trzích v posledních dnech klesaly. Severomořská ropa Brent se prodává kolem 63 dolarů za barel, americká lehká ropa WTI za 58 dolarů na barel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám