Hlavní obsah

Germanwings patřily ve Španělsku mezi nejrychleji rostoucí aerolinky

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nízkonákladová dcera německé Lufthansy, jejíž stroj na cestě z Barcelony do Düsseldorfu v úterý havaroval, loni ve Španělsku zvýšila meziročně počet cestujících o 68 procent na 1,9 miliónu a rostla nejrychleji z 20 největších aerolinek v zemi, uvedl španělský deník El País.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Helikoptéry francouzských záchranářů

Článek

Lufthansa založila Germanwings v roce 1997, létat začaly v roce 2002. Mateřská společnost přenechala levnější dceři v posledních dvou letech významný počet linek na krátkou a střední vzdálenost.

Ve Španělsku je podle celkového počtu cestujících na dvacátém místě mezi aerolinkami, žádná jiná z dvaceti nerostla rychleji. Germanwings létají do šesti španělských měst, na Ibizu a Mallorku. Španělsko je třetí zemí s největším počtem letů Germanwings po Německu a Itálii.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Airbus A320 se 150 lidmi na palubě se zřítil ve francouzských Alpách. Prezident Francois Hollande oznámil, že zřejmě nikdo nepřežil. Na palubě byli hlavně Němci, Španělé a Turci. Do záchranné operace byly nasazeny dva vrtulníky a dvě stě policistů.  [celá zpráva]

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Záchranáři v obci Seyne ve francouzských Alpách

Flotila Germanwings má podle španělského listu přes 80 letadel s průměrným stářím 12,5 roku. Havarované letadlo patřilo mezi starší, podle specializovaného webu Flightradar24 imatrikulace D-AIPX byla v provozu od roku 1991, tedy 24 let. Dříve létalo v barvách Lufthansy.

Akcie Lufthansy po havárii klesly až o čtyři procenta, akcie Airbusu téměř o pět procent. Lufthansa loni hospodařila s vysokou ztrátou, ke které přispěly časté stávky pilotů kvůli sporům o důchodový program.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám