Hlavní obsah

Miliardář Buffett koupil německé obchody vybavení pro motorkáře

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný americký investor Warren Buffett koupil za 400 miliónů dolarů (9,6 miliardy korun) síť obchodů motorkářského vybavení v Německu a Rakousku. Neobvyklou akvizicí si chce podle vlastních slov „otevřít dveře“ pro další nákupy v Evropě, uvedl server Financial Times.

Foto: Mike Segar, Reuters

Investor a druhý nejbohatší člověk světa Warren Buffett

Článek

Investiční společnost Warrena Buffetta Berkshire Hathaway rozšířila pestrou paletu vlastněných firem, když v pátek podepsala smlouvu o koupi společnosti Detlev Louis Motorradvertriebs se sídlem v Hamburku. Společnost prodává motorkářské vybavení v 71 obchodech v Německu a Rakousku.

Podle Financial Times se Buffettova firma snažila o nákup firem mimo USA několik posledních let, většinou ale neúspěšně.

„Je to menší investice, než obvykle děláme, otevíráme si dveře,“ řekl Buffett.  Dodal, že je rád, že se mu podařilo prorazit v Německu a nic prý tak nepřitáhne zájem veřejnosti, jako uzavřený obchod.

Lov na slony

Listu Financial Times také řekl, že Evropa je podle něj vhodnou lokací k „lovu na slony“ - tedy hledání velkých akvizic - a že současné ekonomické problémy kontinentu ho neodradí.

„USA jsou moje první láska, ale v Evropě vidím úžasné příležitosti,“ dodal Buffett, známý pod přezdívkou Věštec z Omahy. Jeden z nejbohatších mužů světa letos oslaví 85 let.

Loni rozšířil své investorské impérium o výrobce baterií Duracell od firmy Procter & Gamble za 4,7 miliardy dolarů a v roce 2013 koupil za 28 miliard dolarů výrobce kečupů Heinz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám