Hlavní obsah

Průměrné ceny benzínu a nafty klesly ke třicetikorunové hranici

Zlevňování pohonných hmot v Česku pokračuje, v uplynulém týdnu klesly jejich ceny téměř ke třicetikorunové hranici. Litr Naturalu 95 nyní stojí průměrně 30,11 Kč, to je o 73 haléřů méně než před týdnem. Nafta pak zlevnila o 78 haléřů na průměrných 30,22 Kč/l. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR k 21. lednu

Článek

Pokračuje tak strmý pád, který začal už loni v říjnu kvůli propadu cen ropy. Před rokem stály benzín i nafta přes 36 korun za litr.

V mnoha krajích už průměrné ceny benzínu a nafty pod 30 korun klesly. Nejlevnější Natural 95 natankují řidiči v Jihočeském kraji, litr tam průměrně stojí 29,26 koruny. Za naftu se platí nejméně v Královéhradeckém kraji, tamní čerpací stanice ji nabízejí v průměru za 29,34 koruny za litr.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Naopak nejdražší pohonné hmoty zůstávají tradičně v Praze, která je jediným regionem republiky, kde ceny zůstaly nad 32 korunami. Natural 95 se v hlavním městě prodává průměrně za 32,04 koruny za litr, nafta stojí 32,18.

Podle webu Tankujlevneji.cz, kam zadávají údaje pracovníci České pošty, je na některých čerpacích stanicích ve většině krajů možné natankovat nejlevnější benzín za 26,90  koruny za litr. Až o devět korun dražší je benzín u čerpacích stanic u dálnice D1, kde jej například Shell prodává za 35,90 a OMV za 35,60 za litr.

Reklama

Související témata:

Související články

Cenami ropy dusí OPEC Američany

Marně objíždí venezuelský prezident Maduro arabské státy těžící ropu. Marně jim Írán skrytě vyhrožuje: jejich partneři v ropném sdružení OPEC stále nehodlají...

Výběr článků

Načítám