Hlavní obsah

E-shop bombazbozi.eu nedodával zaplacené objednávky, stránky už nefungují

Novinky, tov

Desítky zákazníků si stěžují, že byli podvedeni e-shopem na webu www.bombazbozi.eu. Podle slov poškozených elektronický obchod nedodává objednané a předem zaplacené zboží. Se zákazníky nekomunikuje a internetové stránky jsou již nedostupné, upozornil spotřebitelský časopis dTest.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Provozovatelem e-shopu je společnost Leras Trade,“ uvedl Lukáš Zelený, vedoucí právního oddělení dTestu.

Zákazníkům, kterým zboží nebylo dodáno, radí okamžitě odstoupit od smlouvy. Odstoupením se smlouva od počátku ruší a prodávajícímu vzniká povinnost vrátit spotřebiteli zaplacené peníze.

V případě, že hodnota zboží přesahuje hranici takzvané škody nikoli nepatrné, která činí 5000 korun, není proč váhat s podáním trestního oznámení na policii. V této fázi je také vhodné vznést požadavek na náhradu škody vůči pachateli.

U neznámých obchodů kupujte na dobírku

Lepší je ale podobným situacím předcházet.

„Před nákupem si ověřte historii e-shopu, například zkušenosti ostatních zákazníků. U neznámých e-shopů je lepší zvolit zaslání zboží na dobírku, jelikož platba předem představuje vyšší riziko. Mějte se na pozoru zvlášť v případě, kdy je jedinou možností úhrady platba předem na účet nebo kartou. O e-shopu mnoho prozradí i obchodní podmínky, které by měly být čitelné a srozumitelné,“ vysvětluje Lukáš Zelený.

Asociace pro elektronickou komerci (APEK) nedávno varovala spotřebitele také před nákupy v internetovém obchodě ElektroZeSkladu.eu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Asociace varuje před podezřelým e-shopem

Asociace pro elektronickou komerci (APEK) varuje spotřebitele před internetovým obchodem ElektroZeSkladu.eu. Asociace na základě upozornění od nakupujících...

Výběr článků

Načítám