Hlavní obsah

Brit vsadil na skotské NE rekordních 900 tisíc liber

Novinky, tov

Britský podnikatel středního věku vsadil na výsledek skotského referenda 900 tisíc liber (31,2 miliónu korun), což je rekordní sázka na politickou událost. Sázku na to, že Skotové nezávislost na Velké Británii odmítnou, označil za „investici“, píše britský list The Telegraph.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Zastánce odtržení Skotska v Glasgow

Článek

Muž, který sám není skotského původu, svou sázku v posledních měsících postupně navyšoval.

„Prvních 400 tisíc liber vsadil koncem června, pak se v srpnu dvakrát vrátil a pokaždé vsadil dalších 200 tisíc. Nakonec v úterý vsadil 100 tisíc na stejný výsledek,“ řekl Graham Sharpe, mluvčí jedné z největších britských sázkových kanceláří William Hill. Všechny sázky podle něj muž podal ve stejné pobočce v jihozápadním Londýně.

V červnu byla podle průzkumů podpora nezávislosti ve Skotsku nižší než těsně před referendem, kdy byly tábory zastánců a odpůrců téměř vyrovnané, píše britský list.

Může si dovolit prohrát

Při první sázce muž sázel v kurzu 1,25:1, při druhé dostal kurz jen 1,16:1 a při třetí a čtvrté mu kancelář poskytla shodně kurz 1,2. (Redakce původně uvedla kurzy mylně.)

Pokud bude výsledkem referenda skotské ne, dostane vyplaceno 1 093 333 liber, takže jeho zisk bude 193 333 liber (6,69 miliónu korun).

„Ten člověk si je si prakticky jistý, že se mu sázka vyplatí – dokonce ji označil za investici,“ uvedl mluvčí.  Podle něj je zákazník „zodpovědný hráč“ a naznačil, že si může dovolit prohrát, pokud by výsledek nevyšel podle jeho představ.

„Byla by to pro něj spíš intelektuální prohra než finanční katastrofa. Ale věří si a tvrdí, že si to spočítal,” dodal Sharpe.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám