Hlavní obsah

Rubl se kvůli Ukrajině propadl k dolaru nejníže v historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský rubl se v pátek propadl na rekordní minimum k americkému dolaru. Investoři se obávají, že napětí na Ukrajině vyvolá další západní sankce proti Rusku. Americká měna k rublu stoupla až na 37,0260 rublu za dolar. Překonala tak dosavadní historický rekord 37 rublů z března, kdy Rusko anektovalo ukrajinský Krym.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ruský rubl

Článek

Dopoledne ruská měna ztráty částečně zmírnila na 36,88 rublu za dolar.  Ve čtvrtek rubl vůči dolaru oslabil o 1,9 procenta.

Podle analytiků společnosti VTB Capital, citovaných agenturou AFP, může oslabování ruské měny pokračovat, pokud bude geopolitická situace nadále nestabilní.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Americký prezident Barack Obama ve čtvrtek nevyloučil další sankce proti Rusku. Řekl také, že efekt těch stávajících nelze čekat hned. Mezinárodní společenství by podle něj mělo na Rusko vyvinout velký tlak, nikoli zasahovat na Ukrajině vojensky.

Rusko podle Obamy tamní konflikt rozdmýchává a podporuje proruské separatisty. Poslední postup Ruska však šéf Bílého domu za invazi neoznačil.

Reklama

Související témata:

Související články

Švýcarsko přitvrdilo vůči ruským bankám

Švýcarská vláda se rozhodla rozšířit opatření, která mají v souvislosti s krizí na Ukrajině zabránit obcházení mezinárodních sankcí. Podle švýcarského vládního...

Výběr článků

Načítám