Hlavní obsah

Číňané mají zájem dostavět Temelín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pokud by byl vypsán nový tendr na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín, Čína by měla zájem se ho zúčastnit. Radiožurnálu to ve čtvrtek potvrdil ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Ministr však uvedl, že účast Číňanů závisí na mnoha faktorech, zejména pak na tom jestli získají potřebné licence a povolení.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Článek

„Čínské firmy by samozřejmě musely dostat licenci a všechna povolení na to stavět jadernou elektrárnu v Evropské unii, což není úplně jednoduché,“ uvedl ministr Mládek pro Radiožurnál.

Podle ministra je v současné době důležité, že byl z čínské strany projeven zájem se výběrového řízení účastnit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Původní tendr ČEZ zrušil v dubnu po konzultaci s vládou. Premiér Sobotka tehdy řekl, že vláda neposkytne žádné záruky na dostavbu elektrárny.

V Praze se koná dvoudenní česko-čínské investiční fórum. Přijelo na něj přes 500 čínských hostů. S vicepremiérem Čangem Kao-linem se sešel i prezident Miloš Zeman, o Temelínu prý nemluvili. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám