Hlavní obsah

Nejhorší výmol z celého Česka je v Praze 10

• Aktualizováno

Z pěti nejhorších výmolů v Česku jsou tři v Praze, přičemž ta vůbec nejhorší silniční díra republiky je podle ankety mezi řidiči v pražské ulici U Seřadiště. Ta přitom dříve bývala nejrychlejší spojkou Michle a Vršovic. Vyplývá to z hlasování řidičů na webu Výmoly.cz.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Nejhorší silniční díra republiky je podle ankety mezi řidiči v pražské ulici U Seřadiště (na snímku z 29. července).

Článek

Druhá nejhorší díra je v Brně na ulici Dunajevského, následují Bořkovská ulice v Semilech v Libereckém kraji a výtluky v pražských ulicích U Krbu a Bečovská.

"Hlavní město Praha si odnáší nejen anticenu za nejhorší díru v republice, ale zároveň zatím patří mezi nejaktivnější kraje v opravách nahlášených výtluků. Druhé místo drží Středočeský kraj. Třetí příčka patří kraji Libereckému," uvedl Petr Čaník z Výmoly.cz.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Nejhorší výmol je v Praze

Jen v Praze letos řidiči nahlásili 327 nových výtluků, opravena jich byla zatím necelá pětina.

Jeden zajímavý primát drží Středočeský kraj. Všechny tři nejhorší výmoly na území tohoto regionu, které zároveň patří do top 20 v rámci celé ČR, jsou již opravené.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Místo druhého nejhoršího výmolu v Brně v ulici Dunajevského

Mezi hlavní cíle projektu Výmoly.cz patří spolupráce se silničáři, nikoli útoky na jejich práci. Některé výtluky z letošního žebříčku silničáři opravit nemohou.

"Brání jim například komplikované majetkové vztahy, jak je tomu v případě letošního smutného vítěze," upozornil Čaník.

Pozemek s výmolem patří autocentru

Podle veřejně dostupných informací je Technická správa komunikací v Praze již dlouho připravena zdevastovanou část ulice U Seřadiště opravit. Brání jí v tom však nevyřešené majetkové vztahy.

Pozemky pod částí ulice patří majiteli místního autocentra. Taková situace se dá vyřešit směnou pozemků a majitel autocentra tvrdí, že se o ni již šest let na magistrátu snaží.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Místo třetího nejhoršího výmolu v Semilech v Bořkovské ulici

V rámci projektu Výmoly.cz řidiči nahlásili celkem 4792 výtluků, z toho 836 letos. Kolem 15 procent z letos nově nahlášených výtluků je opraveno. Koncem roku by se toto číslo mohlo pohybovat kolem 40 procent. Do projektu Výmoly.cz je aktivně zapojeno na 3000 motoristů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám