Hlavní obsah

Maďarský Telekom propustí postupně 1700 lidí

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý sedmý zaměstnanec společnosti Magyar Telekom přijde v následujících letech o práci. Podle maďarských médií podnik propustí 1700 lidí a zvýhodní ty, kteří podají výpověď sami. Čtyřicet procent ze zmíněného množství zaměstnanců bude propuštěno od letošního října do března 2015 a zbývajících šedesát procent začátkem roku 2016. Magyar Telekom se při hromadném propouštění odvolává na tvrdou konkurenci v telekomunikační oblasti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Magyar Telekom v současnosti zaměstnává přes 11 tisíc lidí. Šedesát procent akcií Magyar Telekomu vlastní Deutsche Telekom. Němci mají údajně zájem o koupi zbývajících čtyřiceti procent akcií, aby situaci v podniku stabilizovali.

Maďarsko zasáhla vlna odchodů zahraničních investorů, kteří se odvolávají na pokles poptávky. Z města Komárom například odchází společnost Nokia a o práci přijde 1800 lidí. Vedení budapešťského podniku Danone v červnu oznámilo, že v roce 2015 propustí všech 155 zaměstnanců a ukončí výrobu.

Na sníženou poptávku se odvolala rovněž společnost Douwe Egberts Hungary, která postupně propustí 184 zaměstnanců své pobočky v hlavním městě Maďarska. Do poloviny roku 2015 uzavře svou budapešťskou pobočku také francouzský  výrobce pneumatik Michelin. Práci ztratí 512 lidí. Samsung letos v dubnu uzavřel svůj závod ve městě Göd.

Reklama

Výběr článků

Načítám